Milky way przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Milky way

Autor: kissinge

ratingratingratingratingrating

2

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 szklanki

6 łyżek

25 gramów

6 sztuk

1 łyżeczka

2 opakowania

3 łyżki

2 szklanki

null

null

null

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.

Krok 2

Masa mleczna: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miekką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.

Krok 3

Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną i przykryć drugą częścią biszkoptu.

Krok 4

Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mus czekoladowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej