
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Miksujemy w robocie lub ścieramy na tarce na gładką masę. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę i ostrą paprykę jedną łyżeczkę oraz sól i pieprz, dokładnie mieszamy.
Krok 2
Smażymy na patelni malutkie placuszki. Wersja dla leniuchów gotowa mieszanka placków ziemniaczanych Knorr-wystarczy dodac wodę i jedno jajko.
Krok 3
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miseczki posypujemy przyprawami,dodajemy łyżeczkę oliwy,mieszamy i na chwilę odstawiamy.
Krok 4
Pieczarki myjemy, kroimy w płatki i smażymy na patelni. Na końcu smażymy kostkę z kurczaka. Kroimy w paski paprykę konserwową.
Krok 5
Na upieczonym placuszku kładziemy pieczarki, kurczaka oraz paprykę nakładamy drugi placuszek i polewamy ciepłym sosem. Proponuje grzybowy albo pieczeniowy.Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej