Mini placuszki po cygańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini placuszki po cygańsku

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Miksujemy w robocie lub ścieramy na tarce na gładką masę. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę i ostrą paprykę jedną łyżeczkę oraz sól i pieprz, dokładnie mieszamy.

Krok 2

Smażymy na patelni malutkie placuszki. Wersja dla leniuchów gotowa mieszanka placków ziemniaczanych Knorr-wystarczy dodac wodę i jedno jajko.

Krok 3

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miseczki posypujemy przyprawami,dodajemy łyżeczkę oliwy,mieszamy i na chwilę odstawiamy.

Krok 4

Pieczarki myjemy, kroimy w płatki i smażymy na patelni. Na końcu smażymy kostkę z kurczaka. Kroimy w paski paprykę konserwową.

Krok 5

Na upieczonym placuszku kładziemy pieczarki, kurczaka oraz paprykę nakładamy drugi placuszek i polewamy ciepłym sosem. Proponuje grzybowy albo pieczeniowy.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej