Mintaj w sosie grejpfrutowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w sosie grejpfrutowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

800 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, posól, obtocz w mące i smaż z obu stron.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.

Krok 3

Masło* roztop w rondelku, dodaj jajka, sok z grejpfruta, śmietanę, cukier, sól i pieprz. Delikatnie wymieszaj i podgrzej.

Krok 4

Rybę ułóż na półmisku, polej sosem, posyp natką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej