
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
800 gramów
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny, posól, obtocz w mące i smaż z obu stron.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.
Krok 3
Masło* roztop w rondelku, dodaj jajka, sok z grejpfruta, śmietanę, cukier, sól i pieprz. Delikatnie wymieszaj i podgrzej.
Krok 4
Rybę ułóż na półmisku, polej sosem, posyp natką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej