
Składniki
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
0.5 opakowania
2 sztuki
1 puszka
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
80 gramów
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj soczewicę zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Krok 2
Czosnek i cebulę drobno posiekaj i następnie podsmaż na patelni. Dodaj anchois.
Krok 3
Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze minutę.
Krok 4
Mieszankę cebuli i przypraw dodaj do soczewicy. Wlej ocet, dodaj posiekaną natkę pietruszki, kapary i oliwę. Wszystko lekko wymieszaj i przełóż do ładnej miski.
Krok 5
Ogórka, paprykę i marchew pokrój w ładną i drobną kostkę. Poukładaj warzywa na soczewicy.
Krok 6
Na wierzchu ułóż jeszcze pokruszony ser feta, kiełki i orzechy.

Dobra rada:
Sałatkę możesz podawać z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Miska pełna soczewicy
Soczewica ze świeżymi warzywami może być daniem obiadowym albo sałatką. Chrupiący ogórek i papryka, kapary, feta, anchois, natka pietruszki i miska pełna soczewicy – jest potrawą, którą trzeba spróbować.
Dla kogo?
Dla fanów łatwych w przygotowaniu i pełnych warzyw posiłków. Miska soczewicy zachwyca nie tylko smakiem, ale i apetycznym wyglądem.
Na jaką okazję?
Na obiad, na kolację, czy do pracy – ta sałatka będzie odpowiednia na każdą okazję.
Czy wiesz, że?
Anchois to określenie przetworów z sardeli europejskiej. Jest to nieduża, tłusta ryba, charakteryzująca się ostrym smakiem i zapachem.
Dla urozmaicenia:
Sałatkę możesz podać z pieczywem, a najlepiej z grzankami. Będą tu pasować, jak ulał!