Mleko sojowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mleko sojowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję umyj i namocz w wodzie na noc.

Krok 2

Następnego dnia przepłucz i gotuj na wolnym ogniu, do czasu gdy stanie się miękka.

Krok 3

Dodaj kawałek laski wanilii i jedną łyżkę miodu. Posól, po czym zmiksuj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej