Moja sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Moja sałatka

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

180 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą do kurczaka i usmaż na rumiano na oleju.

Krok 2

Sałatę porwij na kawałki, pomidor, ogórek, paprykę i cebulę pokrój w kostkę.

Krok 3

Warzywa wymieszaj i dopraw pieprzem.

Krok 4

Dodaj usmażonego kurczaka i grzanki z sałatki Knorr.

Krok 5

Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i Sosem sałatkowym Knorr. Połącz z warzywami.

Krok 6

Sałatkę przełóż do miseczki, udekoruj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej