
Składniki
75 gramów
250 gramów
25 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
60 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
100 mililitrów
1 sztuka
10 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło roztopić i ostudzić. Do masła dodać roztrzepane jajko, mleko i sok pomarańczowy.
Krok 2
W drugiej misce zmieszać mąkę, skórkę pomarańczową, migdały, sodę, proszek do pieczenia i cukier.
Krok 3
Zawartość obu misek połączyć ze sobą, ale niezbyt dokładnie- dosłownie parę razy zamieszać łyżką- ma zostać dużo grudek- wtedy muffinki ładniej wyrosną i będą smaczniejsze.
Krok 4
Przygotować formę do pieczenia muffinek: w każde wgłębienie włożyć papilotkę, lub posmarować tłuszczem.
Krok 5
Każde wgłębienie wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 6
Czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej rysować na żółtych m&m's paski i oczka. Za pomocą czekolady przykleić płatki migdałowe- jako skrzydełka. Gotowe pszczółki przyklejać za pomocą czekolady do upieczonych i ostudzonych muffinek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej