Mus pomarańczowy z galaretką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus pomarańczowy z galaretką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

100 gramów

100 mililitrów

2 łyżeczki

300 mililitrów

100 mililitrów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok pomarańczowy podgrzej w rondelku, następnie rozpuść w nim cukier i żelatynę, nie dopuść do zagotowania. Po przestudzeniu dodaj białe wino.

Krok 2

Przelej galaretkę do sześciu miseczek i wstaw je do lodówki, aż stężeją.

Krok 3

Przygotuj mus. Rozpuść w podgrzanym soku cukier i żelatynę. Dodaj białe wino.

Krok 4

Po przestudzeniu połącz z roztrzepaną śmietanką i dobrze wymieszaj. Na stężałą galaretkę wyłóż mus. Wstaw na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej