Udka Bombay - prosty przepis na udka po indyjsku | Przepisy.pl pixel

Udka Bombay

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 łyżki

0.75 litra

250 gramów

2 sztuki

3 sztuki

2 szczypty

3

3 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka natrzyj curry i marynatą Knorr. Odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 2

Dodaj udka i podsmaż je na złoto, po czym wyjmij do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.

Krok 3

Na patelnię wlej bulion i zagotuj.

Krok 4

Cebulę, szczypiorek oraz czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę, czosnek oraz imbir.

Krok 5

Następnie wrzuć ryż i gotuj, aż będzie miękki. Udka podawaj z ryżem obficie posypanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej