
Składniki
125 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
110 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski chorizo pokrój na kawałki i podsmaż, by puści przeźroczysty, pomarańczowy tłuszcz.
Krok 2
Dodaje mięso mielone. Kiedy masa straci kolor surowego mięsa, posyp ją kakao w proszku i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Dodaj pomidory z puszki. Dolej troszkę wody oraz sos Worcestershire i wrzuć fasolę. Całość gotuj przez około 20 minut.
Krok 4
Na koniec danie wymieszaj z mozzarellą i posyp kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej