Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
2 listków
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jabłko umyj, obierz i pokrój na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne. Dynię pokrój w kostkę. W naczyniu żaroodpornym ułóż dynię i jabłko, i piecz w piekarniku do miękkości.

Krok 2
Upieczoną dynię i jabłko zmiksuj razem z otrębami na gładką masę. Dodaj cynamon, migdały i rodzynki. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Gotowy mus przełóż do salaterek, udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego oraz listkami mięty. Podawaj z biszkoptami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej