
Składniki
3 sztuki
2 szklanki
1 szklanka
null
1 łyżeczka
3 sztuki
0.2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz kabaczek, po czym odetnij koniec z jednej strony i za pomocą łyżki wydrąż pestki.
Krok 2
Cebulę, paprykę i pieczarki pokrój w kostkę i uduś na oleju z dodatkiem niewielkiej ilości wody.
Krok 3
Wymieszaj z pozostałymi składnikami w celu uzyskania nadzienia.
Krok 4
Kabeczek wypełnij nadzienie, przełóż odciętym końcem kabaczka, tak aby nadzienie nie wyciekało. Następnie umieść go w brytfance i piecz około 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej