Naleśniki z farszem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z farszem serowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

null

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 kilogram

1 gram

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i szczyptę soli. Wszystko to dokładnie mieszamy, roztrzepujemy. Dosypujemy mąkę i mieszamy, aż do uzyskania gładkiej, śmietanowej konsystencji ciasta (jeśli będzie zbyt gęste można dodać jeszcze odrobinę mleka lub wody).

Krok 2

Rozgrzewamy na patelni olej. Wylewamy na nią cienką warstwę ciasta i smażymy je z każdej strony (obracamy, kiedy brzegi naleśnika będą odstawać od powierzchni patelni)

Krok 3

Aby wykonać farsz serowy do miski z białym serem wsypujemy cukier. Dodajemy jedno żółtko, cukier waniliowy i dwie łyżki śmietany. Wszystko dokładnie miksujemy.

Krok 4

Tak przygotowane nadzienie można rozsmarować na naleśniku i zwinąć go.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
27 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej