Naleśniki z pasztetem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z pasztetem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z jajkami i posól.

Krok 2

Smaż naleśniki.

Krok 3

Gotowe naleśniki posmaruj pasztetem, złóż w trójkąty.

Krok 4

Przed podaniem obsmaż naleśniki na maśle z obu stron i posyp pietruszką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Sobieralska

    Joanna Sobieralska , 20.04.2015

    A gdzie mąka :) ?!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pasztetem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej