Naleśniki z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

10 sztuk

1 łyżka

null

null

null

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, przepuść przez maszynkę, dodaj cukier, żółtka, rodzynki, skórkę z cytryny, sól, wymieszaj.

Krok 2

Z białek ubij pianę.

Krok 3

Dodaj do ziemniaków, delikatnie wymieszaj. Smaż na maśle 4 naleśniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej