Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

farsz:

250 gramów

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

300 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiej mąkę, wbij jaja, dodaj olej, wodę i mleko. Połączone składniki wymieszaj na gładką masę.

Krok 2

Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z 1 łyżeczką oleju.

Krok 3

Na patelni z rozgrzanym masłem obsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojona w drobną kostkę cebulę, do momentu aż się zeszkli, po czym dodaj szpinak i świeżo mielony pieprz. Wszystko razem smaż jeszcze ok. 2 minut

Krok 4

Pieczarki podsmaż na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu (masło lub oliwa) aż nabiorą złotego koloru, po czym połącz je ze szpinakiem.

Krok 5

W rondelku z zimną wodą rozprowadź Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr i zagotuj.

Krok 6

Na usmażone naleśniki nałóż farsz i złóż je na pół, po czym powtórz czynność jeszcze raz, aż powstanie trójkąt. Gotowe naleśniki podsmaż na patelni na złoty kolor. Podawaj polane sosem serowym Knorr.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej