Niemiecka sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niemiecka sałatka jarzynowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 szklanki

125 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i gotuj przez 15 minut w mundurkach. Odcedź, ostudź i obierz ze skórek. Pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2

Pokrojony boczek i cebulkę podsmaż na łyżce oleju, do zrumienienia boczku, wymieszaj z ziemniakami, najlepiej już przestudzone.

Krok 3

Ogórka nie obieraj, przetnij tylko na pół i wypestkuj. Pokrój w kostkę.

Krok 4

Majonez wymieszaj dokładnie z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalej sałatę i również dokładnie przemieszaj. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej