
Składniki
750 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
0.5 szklanki
125 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i gotuj przez 15 minut w mundurkach. Odcedź, ostudź i obierz ze skórek. Pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2
Pokrojony boczek i cebulkę podsmaż na łyżce oleju, do zrumienienia boczku, wymieszaj z ziemniakami, najlepiej już przestudzone.
Krok 3
Ogórka nie obieraj, przetnij tylko na pół i wypestkuj. Pokrój w kostkę.
Krok 4
Majonez wymieszaj dokładnie z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalej sałatę i również dokładnie przemieszaj. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej