Nugat czekoladowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nugat czekoladowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

500 gramów

150 gramów

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miód utrzyj z cukrem na ogniu, a następnie przestudź.

Krok 2

Ubij pianę z białek i dodaj miód.

Krok 3

Wymieszaj kakao z niewielką ilością wody i dodaj wraz z mielonymi orzechami do miodu. Wymieszaj.

Krok 4

Całość wylej do płaskiej formy, wyłożonej papierem woskowym. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nugat czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nugat czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nugat czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nugat czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nugat czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nugat czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nugat czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nugat czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Paska ukraińska
czas przygotowania
210 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej