
Składniki
250 gramów
500 gramów
150 gramów
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miód utrzyj z cukrem na ogniu, a następnie przestudź.
Krok 2
Ubij pianę z białek i dodaj miód.
Krok 3
Wymieszaj kakao z niewielką ilością wody i dodaj wraz z mielonymi orzechami do miodu. Wymieszaj.
Krok 4
Całość wylej do płaskiej formy, wyłożonej papierem woskowym. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej