Warzywne garam masala - Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogniste warzywa w garam masala

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500

1 sztuka

5 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew i cebulę pokrój na kosteczkę. Zagotuj posoloną wodę i wrzuć ziemniaki oraz marchew. Gotuj przez 10 minut.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż na złoto

Krok 3

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i duś całość ok 5 minut aż składniki się połączą.

Krok 4

Po czym wrzuć groszek, pokrojone pomidory, odsączone ziemniaki i marchew oraz wsyp garam masalę.

Krok 5

Na końcu posyp potrawę posiekaną kolendrą. Podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań z mięsa lub ryby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej