Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
4 sztuki
200 gramów
2 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ogórki przekrój wzdłuż na pół i usuń pestki. Rzodkiewki drobno pokrój, czosnek drobno posiekaj.

Krok 2
Ser biały wymieszaj z jogurtem, dodaj do niego pokrojone rzodkiewki, czosnek, szczypiorek i pieprz. W razie potrzeby farsz dopraw do smaku.

Krok 3
Przygotowanym farszem nadziej wydrążone ogórki i posyp podprażonymi pestkami słonecznika.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ogórki faszerowane twarożkiem
mgr Katarzyna Diuwe z portalu dodietetyka.pl: Delikatny twarożek z dodatkiem świeżych warzyw to przekąska odpowiednia do zaspokojenia głodu między głównymi posiłkami. Jest szybka w przygotowaniu, a dzięki zawartości białka stanowi pożywny posiłek, np. po treningu. Do jej przygotowania wybierz dobry twaróg. Powinien łatwo ucierać się na gładką masę i być lekko kwaśny. Nie powinien mieć za to zbyt dużo serwatki. Jeśli wolisz inne białe sery, użyj ich do przygotowania ogórków faszerowanych twarożkiem. Nadają się np. sery homogenizowane naturalne. Ważna jest ich zawartość tłuszczu, dlatego wybieraj te chude, odtłuszczone. Dodaj do nich pokrojone warzywa. Zamiast rzodkiewek będzie pasować też np. papryka, pamiętaj tylko, by pokroić ją bardzo drobno. Wybierz duże ogórki, takie, które łatwo będzie wydrążyć. Obierz je i usuń z nich pestki. Przygotowanym wcześniej farszem nadziej powstałe łódeczki. Na suchej patelni podpraż pestki słonecznika. Dodadzą przekąsce wielu składników odżywczych, zdrowych tłuszczów i witaminy E. Gotowe dietetyczne danie udekoruj prażonymi pestkami i podaj od razu po przygotowaniu.