Ogórkowa raita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa raita

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

null łyżeczek

null

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz i pokrój na drobną kosteczkę.

Krok 2

Do jogurtu wrzuć ogórka, posiekaną miętę, posiekaną kolendrę, kmin, sok z cytryny, pieprz czarny i ziołowy.

Krok 3

Dodaj sos sałatkowy Knorr i całość ponownie wymieszaj.

Krok 4

Podawaj posypane rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej