
Składniki
1 sztuka
null
6 sztuk
null
3 sztuki
1 łyżka
6 pęczków
3 pęczki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze środka kromek wytnij kółka za pomocą szklanki. Posmaruj je z obu stron masłem i zapiecz z jednej strony.
Krok 2
Cebulę, natkę i szczypiorek posiekaj, a pieczarki pokrój drobniutko.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i szczypiorek i zeszklij ją.
Krok 4
Dodaj pieczarki oraz natkę, doprawiamy pieprzem i solą i dusimy chwilę.
Krok 5
Do jajek dodaj sos rybny, dobrze wymieszaj i smaż omlety tak cienkie jak naleśniki.
Krok 6
Omleciki rozłóż na talerzu, zawiń w nie krewetki, po czym pokrój na kawałki i ułóż na grzankach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej