
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
5 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz dzień wcześniej, następnie ugotuj.
Krok 2
Kapustę sparz, oddziel liście i zetnij grube nerwy.
Krok 3
Kaszę ugotuj w 2,5 szklankach osolonej wody. Wymieszaj z orzechami i dopraw.
Krok 4
Farsz zawijaj w liście kapusty.
Krok 5
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż. Dodaj grzyby i smaż przez chwilę.
Krok 6
Gołąbki układaj w garnku, wlej pomidory z zalewą i wsyp cebulę z grzybami. Przypraw i dodaj masło. Duś do miękkości.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej