Befsztyk z wołowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk z wołowiny

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, obmyj. Porcjuj polędwicę na cztery części, pamiętając aby kroić w poprzek włókien.

Krok 2

Każdy kawałek mięsa nasmaruj oliwą, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 3

Obsmaż mięso na rozgrzanej oliwie z każdej strony, po czym zakryj patelnię przykrywką i potrzymaj je jeszcze przez kilka minut. Befsztyki należy podawać obłożone talarkami z cytryny oraz startym chrzanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej