Pomidory faszerowane szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

8 plastrów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj i pokrój w kostkę, szynkę również, wymieszaj.

Krok 2

Pomidory umyj, zetnij wierzchy, wydrąż miąższ i przetrzyj go przez sitko.

Krok 3

Majonez wymieszaj z sokiem przetartego miąższu, dodaj jajka i szynkę i jeszcze raz wymieszaj.

Krok 4

Pomidory nadziej farszem, udekoruj liśćmi natki i ułóż na nich odcięte wcześniej wierzchy.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej