Ostre chrupery z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre chrupery z kurczaka

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

750 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszamy panierkę Fix Knorr z pieprzem cayene.

Krok 2

Pierś kurczaka dokładnie płuczemy i kroimy w paski.

Krok 3

Mięso obtaczamy w przygotowanej panierce i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 4

Pieczemy około 30 min. w temp. 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej