Owoce cytrusowe z biszkoptem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owoce cytrusowe z biszkoptem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce cytrusowe myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na drobne kawałki, ale niezbyt drobne, tak, aby były widoczne. Mieszamy je ze sobą, możemy posypać cukrem. Następnie wyjmujemy naczynie żaroodporne i układamy w nim cały biszkopt lub małe biszkopciki. Nakładamy owoce cytrusowe i zapiekamy przez kilkanaście minut. Po wyjęciu nakładamy bitą śmietanę, na każdą porcje. Możemy też zostawić deser bez bitej śmietany. Całość podajemy, zaraz po wyjęciu z piekarnika. Najlepiej, jeśli skorzystamy z sezonu na owoce cytrusowe.

Krok 2

Co do historii owoców cytrusowych to po raz kolejny pokazują one nam jak są uniwersalne i jak wspaniałe potrawy można dzięki ich użyciu wymyślić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej