
Składniki
300 gramów
2 szczypty
2 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śliwki myjemy, suszymy, kroimy na połówki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy owoce cynamonem.
Krok 2
W garnku umieszczamy masło orzechowe i miód. Podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia się składników.
Krok 3
Do garnka dodajemy płatki owsiane, mąkę oraz szczyptę cynamonu. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4
Kruszonkę posypujemy na owoce. Pieczemy 15 minut w 180°.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej