Ozorki w galarecie z auszpiku - przepis na ozory | Przepisy.pl pixel

Ozorki w auszpiku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 ziaren

2 sztuki

5 ziaren

1 szczypta

50 mililitrów

1 sztuka

50

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ozór gotuj przez około 120 minut, po czym zanurz go w zimnej wodzie i ściągnij skórę. Pokrój go w plasterki.

Krok 2

Warzywa ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 3

Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść w 2 szklankach wody, dodaj ocet, sól i przyprawy. Gotuj przez 5 minut.

Krok 4

Żelatynę namocz w wodzie, a gdy napęcznieje rozpuść ją w bulionie. Gotowy auszpik przecedź.

Krok 5

Na dno miseczek do galarety wlej niewielką ilość auszpiku, włóż cześć warzyw, dolej auszpik, odstaw do stężenia.

Krok 6

Ułóż pokrojone ozorki. Następnie znów auszpik, warzywa, auszpik i ozorki. Wstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Knedle w sosie grzybowym
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej