
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1.5 łyżeczki
2 łyżki
0.5 pęczka
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i marchew pokrój w paski, a czosnek i szczypiorek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć czosnek i podsmaż na złotobrązowo.
Krok 3
Przesuń go na bok, a na środek wrzuć kurczaka, podsmaż i również przesuń na bok.
Krok 4
Teraz wbij jajka i dodaj makaron, kiełki, marchew, cukier i sos sojowy.
Krok 5
Wszystko razem smaż ciągle mieszając. Na koniec posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej