Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlet schabowy rozetnij wzdłuż.

Krok 2

Powstałą kieszeń wypełnij trójkącikiem topionego sera i gałązką tymianku.

Krok 3

Rozcięty schab zepnij wykałaczką, a następnie oprósz solą i pieprzem. Odłóż na 2 godziny.

Krok 4

Mięso grilluj na wysokości 7 cm. Nie dopuść do wyciekania sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z rzodkiewki
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej