Paluszki z mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z mielonego

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 szczypty

1 szklanka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 kilogram

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obierz i umyj. Włóż do osolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Osącz.

Krok 2

Mięso mielone oprósz solą i pieprzem. Wbij 2 jajka, dodaj łyżki bułki tartej, posyp słodką papryką. Dokładnie wyrób.

Krok 3

Pozostałe jajka roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu. Resztę bułki tartej wysyp na talerzyk. Każdą ostudzoną marchewkę oklej masą mięsną. Panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, włóż paluszki i usmaż ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu. Podawaj z pomidorkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej