Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli
średnie
62 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
0.5 pęczka
1 szklanka
100 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy farsz. Nóżki z pieczarek siekamy i podsmażamy na łyżeczce masła,aż cały płyn z nich odparuje. Przekładamy do miseczki i jeszcze w ciepłe wkładamy serek topiony i mieszamy aż cały się rozpuści. Paprykę i plastry ananasa drobniutko kroimy. Szczypior siekamy.Wszystko przekładamy do miseczki z grzybami i dokładnie mieszamy.Do smaku wsypujemy szczyptę soli i pieprzu.
Krok 2
Plastry schabu cienko rozbiijamy.Oprószamy solą i pieprzem. Na brzegu każdego kładziemy po łyżce farszu.Zwijamy najpierw boki a następnie wzdłuż,formując zrazy.Obwiązujemy nicią kuchenną lub wykałaczkami. Obtaczamy najpierw w mące,później w rozkłuconych ze szczyptą soli jajkach i na koniec w tartej bułce. Na patelnię wlewamy około1/4 szklanki oleju,rozgrzewamy i przekładamy zrazy. Podsmażamy aż ze wszystkich stron ładnie się zarumienią. Zdejmujemy z patelni i na tłuszcz na którym smażyliśmy wsypujemy pokrojoną w talarki cebulę.Podsmażamy aż lekko zmięknie i wlewamy 1.5 szklanki wody z rozpuszczoną w niej kostką bulionu. Wkładamy zrazy i dusimy na małym ogniu około 15 minut. W tym czasie część płynu nam odparuje i powstanie aromatyczny cebulowy sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej