
Składniki
2 sztuki
125 mililitrów
3 szczypty
250 mililitrów
1 pęczek
8 sztuk
0.5 szklanki
700 gramów
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykom odetnij czubki i wytnij gniazda. Ryż ugotuj na sypko. Słoninę pokrój na plastry.
Krok 2
Baraninę i cebulę zmiel w maszynce, dodaj ugotowany ryż, natkę pietruszki i Przyprawę do mięs Knorr. Dopraw pieprzem i wymieszaj.
Krok 3
Tak przygotowanym farszem wypełnij papryki. Na dnie szerokiego garnka ułóż plastry słoniny, na nich faszerowane papryki.
Krok 4
Zalej 2 szklankami wody. Całość duś około 1 godziny na wolnym ogniu pod przykryciem.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj z przecierem pomidorowym zalej nią papryki i zagotuj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej