Papryka faszerowana baraniną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana baraniną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

125 mililitrów

3 szczypty

250 mililitrów

1 pęczek

8 sztuk

0.5 szklanki

700 gramów

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykom odetnij czubki i wytnij gniazda. Ryż ugotuj na sypko. Słoninę pokrój na plastry.

Krok 2

Baraninę i cebulę zmiel w maszynce, dodaj ugotowany ryż, natkę pietruszki i Przyprawę do mięs Knorr. Dopraw pieprzem i wymieszaj.

Krok 3

Tak przygotowanym farszem wypełnij papryki. Na dnie szerokiego garnka ułóż plastry słoniny, na nich faszerowane papryki.

Krok 4

Zalej 2 szklankami wody. Całość duś około 1 godziny na wolnym ogniu pod przykryciem.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z przecierem pomidorowym zalej nią papryki i zagotuj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana baraniną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana baraniną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana baraniną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana baraniną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana baraniną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana baraniną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana baraniną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana baraniną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tortilla z papryką - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej