Parówki w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

null szczypt

4 sztuki

200 gramów

12 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto jak na pierogi.

Krok 2

Następnie dokładnie je rozwałkuj i podziel na 2cm pasy.

Krok 3

Jeden brzeg ciasta posmaruj białkiem.

Krok 4

Parówki owiń paskiem ciasta, po czym przyciśnij w miejscu smarowania białkiem.

Krok 5

Usmaż w dużej ilości tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej