
Składniki
null
1 łyżka
null
null szczypt
4 sztuki
200 gramów
12 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto jak na pierogi.
Krok 2
Następnie dokładnie je rozwałkuj i podziel na 2cm pasy.
Krok 3
Jeden brzeg ciasta posmaruj białkiem.
Krok 4
Parówki owiń paskiem ciasta, po czym przyciśnij w miejscu smarowania białkiem.
Krok 5
Usmaż w dużej ilości tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej