
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
4 szczypty
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło rozgrzej, wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij i wrzuć posiekany czosnek.
Krok 3
Wymieszaj i dodaj szpinak. Smaż 2-3 minuty.
Krok 2
Po minucie dodaj garam masalę, starty imbir, kozieradkę oraz posiekaną papryczkę.
Krok 4
Wlej śmietankę i dodaj przyprawę Knorr. Ponownie zagotuj. Szpinak podawaj z ryżem oraz mięsem, np. z kurczaka.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej