Szpinak po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

4 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozgrzej, wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij i wrzuć posiekany czosnek.

Krok 3

Wymieszaj i dodaj szpinak. Smaż 2-3 minuty.

Krok 2

Po minucie dodaj garam masalę, starty imbir, kozieradkę oraz posiekaną papryczkę.

Krok 4

Wlej śmietankę i dodaj przyprawę Knorr. Ponownie zagotuj. Szpinak podawaj z ryżem oraz mięsem, np. z kurczaka.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej