Grillowane warzywa z makaronem i tapenade
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2 łyżki
null
1 sztuka
null
375 gramów
250 gramów
2.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie i bakłażany pokrój w plastry.
Krok 2
Oliwę, kapry i oliwki zmiksuj.
Krok 3
W międzyczasie ugotuj makaron, po czym odcedź i ułóż na półmisku.
Krok 4
Wymieszaj makaron z warzywami, tapenade z liśćmi bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej