
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
400 gramów
100 gramów
100 gramów
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody, oliwą oraz oliwkami. Dodaj pokrojoną w paski bazylię.
Krok 2
Pałki osusz i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Całość zalej przygotowanym Fixem, naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 220 °C piekarnika. Piecz przez 50 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre potrawy dodaj do sosu posiekana papryczkę chilli. Na chwilę przed końcem pieczenia wierzch Casserole możesz posypać mozzarellą a danie będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej