
Składniki
100 mililitrów
100 mililitrów
250 gramów
100 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wsyp do miski, dodaj żółtko jaj, 1 łyżkę oleju, wodę, mleko i przyprawę w Mini kostkach pietruszka Knorr.
Krok 2
Ciasto dokładnie wymieszaj, z białek ubij pianę i dodaj do ciasta delikatnie łącząc ze sobą.
Krok 3
Parówki obierz z folii, następnie maczaj każdą parówkę w cieście i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej