Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 mililitrów

250 gramów

100 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsyp do miski, dodaj żółtko jaj, 1 łyżkę oleju, wodę, mleko i przyprawę w Mini kostkach pietruszka Knorr.

Krok 2

Ciasto dokładnie wymieszaj, z białek ubij pianę i dodaj do ciasta delikatnie łącząc ze sobą.

Krok 3

Parówki obierz z folii, następnie maczaj każdą parówkę w cieście i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej