
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
null
2 sztuki
null
1 łyżka
4 łyżki
null
2 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zarumienić na patelni, dodać olej, zamieszać.
Krok 2
Gdy się rozpuści dodaj gorącą wodę, siemię lniane i zagotuj.
Krok 3
Uduś cebulę i marchewkę na oliwie, a następnie zmiksuj i dodaj do sosu.
Krok 4
Masę zagęść i dopraw sosem sojowym. Dodaj słonecznik, kminek, paprykę i pokrzywę.

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej