Pasta twarogowo-czosnkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta twarogowo-czosnkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 3

Połącz oba składniki.

Krok 4

Utrzyj ser z dodatkiem jogurtu i majonezu. Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta twarogowo-czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta twarogowo-czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta twarogowo-czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta twarogowo-czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta twarogowo-czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta twarogowo-czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta twarogowo-czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta twarogowo-czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej