Pasta z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i bakłażan umyj, a następnie piecz 40 minut w piekarniku.

Krok 2

Przestudź, obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne.

Krok 3

Cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Zmiksuj z paprykami i bakłażanami.

Krok 4

Dodaj olej, dopraw pieprzem i solą i schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej