
Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 sztuka
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Patison 2 szt. około kilogramowe ,średnica około 17 cm - umyć wyciąć czapę i wydrążyć pestki z odrobiną bocznego miąższu.
Krok 2
Następnie mięso mielone wymieszać z jajkiem i doprawić jak do kotletów mielonych ,można też pokombinować inne przyprawy jak kto lubi.
Krok 3
Nadziewamy patisony mięsem i nakrywamy czapą wcześniej wyciętą.
Krok 4
Wkładamy do piekarnika zimnego ustawiamy na 180* i od chwili uzyskania temp.zapiekamy ok.1,1 godziny.
Krok 5
Jak spod czapy będą wypływały soki i patison będzie miał lekko pomarszczoną skórkę to jest gotowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej