patison faszerowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

patison faszerowany

Autor: misiek

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 sztuka

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patison 2 szt. około kilogramowe ,średnica około 17 cm - umyć wyciąć czapę i wydrążyć pestki z odrobiną bocznego miąższu.

Krok 2

Następnie mięso mielone wymieszać z jajkiem i doprawić jak do kotletów mielonych ,można też pokombinować inne przyprawy jak kto lubi.

Krok 3

Nadziewamy patisony mięsem i nakrywamy czapą wcześniej wyciętą.

Krok 4

Wkładamy do piekarnika zimnego ustawiamy na 180* i od chwili uzyskania temp.zapiekamy ok.1,1 godziny.

Krok 5

Jak spod czapy będą wypływały soki i patison będzie miał lekko pomarszczoną skórkę to jest gotowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej