Pieczarki smażone z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki smażone z tymiankiem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarkom odciąć ogonki. Kapelusze umyć i osuszyć. W tej potrawie wykorzystuje się same kapelusze.

Krok 2

Pieczarki przełożyć do miseczki, polać olejem, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą w mini kostkach czosnek Knorr. Dokładnie wymieszać.

Krok 3

Smażyć po ok. 4 minuty z każdej strony. Posypać świeżym listkami tymianku i podawać. Jest to znakomita przystawka lub dodatek do dań obiadowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej