Surówka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka jarzynowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj i oprócz cukrem.

Krok 2

Marchewkę, pietruszkę, pieczarki i selera zetrzyj na tarce.

Krok 3

Jabłko pokrój w kostkę, pora i cebulę posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.

Krok 4

Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 5

Sałatkę polej olejem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej