
Składniki
2 sztuki
3 ziarna
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
125 mililitrów
6 sztuk
1 szczypta
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostki Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody i zagotuj.
Krok 2
Marchewkę i pora pokrój w talarki, paprykę posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry.
Krok 3
Warzywa wrzuć do bulionu. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i gotuj 20 minut.
Krok 4
Czosnek zmiażdż, kukurydzę odsącz. Składniki dodaj wraz z brukselką i koncentratem do bulionu. Gotuj 10 minut.
Krok 5
Dodaj śmietanę i serek topiony, przypraw i gotuj jeszcze 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej