Potrawka warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka warzywna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

125 mililitrów

6 sztuk

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody i zagotuj.

Krok 2

Marchewkę i pora pokrój w talarki, paprykę posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry.

Krok 3

Warzywa wrzuć do bulionu. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i gotuj 20 minut.

Krok 4

Czosnek zmiażdż, kukurydzę odsącz. Składniki dodaj wraz z brukselką i koncentratem do bulionu. Gotuj 10 minut.

Krok 5

Dodaj śmietanę i serek topiony, przypraw i gotuj jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej