
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, rozetrzyj z imbirem, połową łyżeczki pieprzu, kolendrą, sosem rybnym i whisky.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niewielką kostkę, obtocz w roztartych przyprawach, przykryj i wstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 3
Liście bananowca pokrój na paski szerokości 3 cm, na środku nich ułóż kawałki kurczaka i zawiń w paczuszki. Zepnij wykałaczką.
Krok 4
Gotowe paczuszki smaż na 3 cm warstwie rozgrzanego oleju około 15 minut, od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej