Pieczarki w kąpieli czosnkowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki w kąpieli czosnkowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki wymyj i wysusz.

Krok 2

Wyciśnij sok z cytryny, którym polej grzyby, aby nie ściemniały i odstaw na 15 minut.

Krok 3

Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć zmiażdżony czosnek, dodaj pieczarki i smaż 10 minut na małym ogniu.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem, a na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki w kąpieli czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
42 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej