
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 opakowanie
1 szczypta
1 szklanka
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
Krok 2
Zawartość opakowania Sos borowikowy Knorr wymieszaj z 300ml wody i wlej do rondelka. Doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Mięso pokrój w niedużą kostkę, cebulę posiekaj.
Krok 4
Na patelni zeszklij cebulę, dodaj mięso i groszek – smaż chwilę a następnie wlej przygotowany wcześniej sos Knorr. Gotuj kilka minut.
Krok 5
Gorący makaron przełóż na talerze i polej gotowym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej