
Składniki
null
2 łyżki
null
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1.5 szklanki
8 sztuk
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanym oleju usmażyć podudzia na złoty kolor z obu stron. Kurczaka wyciągnąć a z patelni zlać nadmiar tłuszczu.
Krok 2
Kolendrę, poszatkowane chili bez pestek, posiekany czosnek i drobno posiekaną trawę cytrynową rozetrzeć na gładką masę.
Krok 3
Smażyć ją na średnim ogniu około 5 minut, dodać bulion Knorr, kurczaka, zagotować, przykryć i gotować około 30 minut.
Krok 4
Dodać sos rybny, masło orzechowe, gotować jeszcze 10 minut. Doprawić solą i pieprzem, posypać orzeszkami. Podawać z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej